Leijonakolkutin
LC Lapinlahden myyntiesite


Iisalmessa hulppea laituri klubien yhteistyöllä

LC Iisalmi/Koljonvirta ja LC Iisalmi/Yläsavottaret toteuttivat yhteistyössä Arne Ritari-Säätiön kanssa mittavan laiturihankkeen Vanuli ry:n hallinnoimaan Tuomirantaan.

Hankkeen kokonaiskustannukset olivat 15.000 euroa, josta Lions-yhteisöt kattoivat 2/3. Hankkeessa olivat mukana myös seurakuntayhtymä ja Iisalmen kaupunki.

Talkootyötunteja kertyi runsaat 500, joista puolet olivat Leijonien aikaansaannosta. Toisen puolen tekivät ns. ammattimiehet, sillä hankkeen monimutkaisuudesta johtuen heitäkin tarvittiin.

Vanuli ry on vammais-, nuoriso- ja liikuntajärjestöjen yhteistyöelin. Vanulin jäseninä on yhteensä 20 em. yhdistystä.

Kuvassa luovutustilaisuudessa läsnä olleet 'päärahoittajien' edustajat.

Jälkipolville suururakasta kertoo Tuomirannan tuvan seinään kiinnitetty muistotaulu.


Kiuruveden klubeilla Kuorevirta-perintöprojekti,
jota myös Arne Ritari-Säätiö tukee


Vanhan laiturin purkutyö käynnistyi.
 


Hankkeeseen kuuluu myös rantakallioiden puhdistaminen,
Helmiinat hommissa
.


 LC Kiuruvesi/Niva tarjosi kahvit ensimmäisenä talkoopäivänä.

 


Kaikkien kolmen klubin leijonia talkoiden kahvitauolla.


LC Suonenjoki vieraili Venäjällä Karjalan tasavallassa

LC Suonenjoki järjesti 1.-3.6.2018 matkan Karjalan tasavaltaan Venäjälle, reitillä Suonenjoki-Petroskoi-Syväri-Pitkäranta-Sortavala-Suonenjoki.  Matkalle osallistui myös LC Suonenjoki/Soittu edustajat.

Matkalla nähtiin ja koettiin Itä-Karjalan nykypäivää ja kertasimme paikan päällä talvi- ja jatkosodan historiaa sekä Karjalan hallintaa 1941-1944.

Tuuloksen kenttähautausmaan muistomerkille laskimme Suonenjoen Lionsklubien seppeleen, kunnioittaen 57 suomalaisen sankarivainajan muistoa (kuva).

Sää suosi onnistunutta matkaamme, logistiikasta vastasi Etelä-Savon matkat Ky.

Kuva ja teksti: Tapio Hautasaari, LC Suonenjoki


Wanhan ajan Kekrimarkkinat Kiuruvedellä
jo kymmenennen kerran

LC-Kiuruvesi/Niva puolisoineen järjesti Peltolan aukiolla jo perinteeksi muodostuneen Kekrimarkkina-tapahtuman.

Hämärtyvässä illassa valaistut myyntipöydät valoköynnöksineen ja öljylyhtyineen loivat hienon tunnelman alueelle.  Tilaisuudessa yhteisöt ja yksityiset kädentaitajat toivat tuotteitaan myytäväksi. Lisäksi alueen erikoisliikkeet palvelivat jatketulla myynatiajlla asiakkaitaan.

Kekrimarkkinoista on tullut Kiuruvedelle syksyn odotettu yleisötapahtuma. Siitäkin huolimatta, että presidenttiehdokas Matti Vanhanen piti samaan aikaan tilaisuuttaan, oli Peltolan aukiolle kerääntynyt 300–400 henkeä nauttimaan tapahtumasta.

Tilaisuuden juontajana toimi Kati Huttunen ja tilaisuuden ohjelman suorituksesta vastasi hanuristi Seppo Niskanen. Köydenvedossa käytiin klubien kesken kova kamppailu, jonka voitti naisklubimme Helmiinat.

Alueen keskelle oli viritetty rakovalkea, jonka äärellä oli mahdollisuus lämmitellä ja jos lämmintä ei saanut rakovalkealla niin viimeistään puolisoiden vohvelikahveilla tai lionien grillimakkaroilla.

Markkinat ovat monelle käsityöläiselle ja yhteisölle hyvä tulonlähde toiminnan pyörittämiseen.  Klubeille tilaisuus tuo oivan mahdollisuuden kerätä varoja hyväntekeväisyyteen.  Yhteinen tuloksemme tuotemyynnistä ja Kekrilehdestä oli mainio 3.850 €. Tuotto jakautui klubien kesken: LC Kiuruvesi/ Niva 2.800 €, Nivan puolisot n. 400 €, LC Kiuruvesi/ Helmiina n. 500 € ja LC Kiuruveden Ladyt 150 €.

Tilaisuuden kaikenpuolinen onnistuminen antaa intoa jatkaa Kekrimarkkinaperinnettä tulevinakin vuosina.


Suomi ja Rautalammin Leijonat juhlatuulella

LC Rautalampi ja LC Rautalampi/Malvi järjestivät lokakuun 7. päivä ilmaiskonsertin kahvitarjoiluineen, joka liittyi osana kunnan Suomi 100 – tapahtumiin ja toisaalta myös kansainvälisen Lions – järjestön satavuotiseen taipaleeseen Yli 200 -päisen yleisön kunniavieraiksi oli kutsuttu veteraanit ja lotat puolisoineen. 

Konsertissa esiintyi kapellimestari Erkki Kaukosen johtama kuopiolainen Rajalan Puhaltajat, joka tarjosi katsauksen itsenäisen Suomen musiikilliseen historiaan. Esimerkkeinä tästä mainittakoon konsertin avannut Jääkärimarssi ja sen lopp

na.upuolelle sijoitettu euroviisuvoittaja Lordin Hard Rock Hallelujah.

Konsertin väliajalle sijoitetun juhlapuheen piti Suomen Lions Liiton pääsihteeri Maarit Kuikka, joka tunnusti kokevansa pieniä paineita kotiyleisönsä edessä esiintyessään - tosin turhaan - sillä hän tunsi yleisönsä ja yleisö hänet.

Ropolassa pidetty iltajuhla alkoi 1800 – luvun rautalampilaisella perinneaterialla, joka nautittiin rokkalukkarina toimineen lion Risto Tahvanaisen seremonioiden saattelemana. 

Ilta huipentui palkitsemisiin, joista mainittakoon lion Keijo Happosen (LC Rautalampi) ja lion Pekka Saarikon (LC Rautalampi/Malvi) lyönti Lions – ritareiksi. 


Punainen Sulka - konsertti Kiuruvedellä

Kiuruveden Punainen sulka -konsertissa esiintyi mm. Juha Vartiainen Raimo Jokisalmi House Bandin säestämänä.
 


100-vuotias Lions-veteraani Suonenjoella

Järjestömme juhlavuonna Kansainvälisen presidentin Robert E. Corlewin onnittelut ja tervehdyksen toivat 29.1.2017 LC Suonenjoen 100-vuotiaalle kunniajäsenelle Lauri "Vilkku" Merikoskelle Suomen Lions-liiton puheenjohtaja CC Heikki Hemmilä ja puolisonsa lion Raija Fors.  Suomessa on kaksi yli 100-vuotiasta lionia. Kuvassa ovat myös LC Suonenjoen jäsenet Pentti Nykänen, Tapio Hautasaari ja Erkki Paukkunen. 


Iisalmen Lions-klubit 170 vuotta

   

Iisalmen Lions klubien yhteistä 170-vuotisjuhlaa vietettiin 28.01.2017 yli satapäisen vierasjoukon läsnä ollessa. Juhlassa palkittiin myös ansioituneita Lioneita. Kuvassa Melvin Jones Fellow arvonimen saaneet  (vasemmalta) Ilmari Karppinen (LC Iisalmi/Koljonvirta), Sakari Kinnunen ja Risto Pehkonen (LC Iisalmi). Heidän lisäkseen estraadilla klubien presidentit Mika Turunen (LC Iisalmi), Onni Piippo (LC Iisalmi/Porovesi), Marko Laine (LC Iisalmi/Koljonvirta) ja Ritva Korolainen (LC Iisalmi/Yläsavottaret) sekä Suomen Lions-liiton puheenjohtaja Heikki Hemmilä.

Lisäksi Lions-ritarin arvonimen sai Veli-Matti Pulkka (LC Iisalmi) ja yhden ruusukkeen ansiomerkin Matti Pihlainen ja Veijo Matkaniemi (LC Iisalmi/Porovesi) sekä Ritva Räsänen, Tuula Kamaja ja Helena Huttunen (LC Iisalmi/Yläsavottaret.


 

                  

 

Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online