Eväitä elämälle - hyväntekeväisyyskonsertti 25.11.2017 Iisalmessa

LC Iisalmi/Koljonvirta järjesti 25.11.2017 yhteistyössä Ylä-Savon musiikkiopiston ja Iisalmen kansalaisopiston kanssa hyväntekeväisyyskonsertin teemalla Eväitä elämälle.Konsertin tuotto 6.500 euroa luovutettiin Iisalmen Pelastakaa Lapset ry:lle käytettäväksi vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten opiskelu- ja harrastusavustuksiin.


Syksyn mahtavin nuorisokonsertti 22.9.2017 Pieksämäellä

IV alueen puheenjohtaja Petri Lappi kiittää kaikkia mukana olleita lioneita loistavasta työstä. Konsertti onnistui hienosti ja talkooväki teki tehtävänsä hyvin. Väkeä oli paikalla runsaat 500 henkeä.

Benjamin sekä mukana olleet soittajat ja tanssitytöt hoitivat shown mallikkaasti.Konsertin jälkeen artistilla oli aikaa huomioida fanit ja moni sai nimmarin ja halauksen. Nuoriso näytti todella tyytyväiseltä. Myös meidän lionien täytyy olla tyytyväisiä saavutukseemme. Ponnistelumme ja hyvä yhteistyö klubien kesken ei mennyt hukkaan, päinvastoin, tämä kannustaa tekemään enemmän alueellista yhteistyötä. Isommalla porukalla saadaan enemmän aikaan, väheksymättä pienempiä aktiviteetteja, toteaa Petri.

Hyväntekeväisyystapahtuma Kuopiossa

Kanta-Kuopion lionsklubit järjestivät yhdessä 1.-2.9.2017 hyväntekeväisyystapahtuman Kuopiossa lapsille ja nuorille. Tapahtuma juhlisti sekä Lions-järjestön että Suomen itsenäisyyden100 -vuotisjuhlavuotta.Tapahtuma koostui kolmesta eri osiosta kahtena eri päivänä. Perjantaina 1.9.2017 klubit lahjoittivat Lappset -leikkitelineen Kuopion kaupungille Huuhan leikkipuistoon.

Lauantaina 2.9.2017 järjestettiin Kuopion torilla tapahtuma lapsille ja nuorille. Toritapahtuman ohjelmassa oli mm. taikuriesitys, lastenlauluja ja Misse-kissa. Toimintaa esittelivät Kaverikoirat, Järvi-Suomen Partiolaiset, MLL/Perheentalo, Pelastakaa lapset, Puijon Pesis, Juniori Kalpa ja paikalliset lionsklubit. Torilla voi tutustua myös palo- ja poliisiautoihin sekä uusiin henkilöautoihin ja OP:n palveluautoon. Lisäksi lapsille oli tarjolla pomppulinna, ongintaa, ilmapalloja, karkkia ja mehua..

Lauantain päätteeksi järjestettiin seminaari Kuopion kaupungin talolla. Seminaarin teema on ”SOME - HYVÄKSI VAI PAHAKSI” ja se oli  avoin kaikille. Seminaarin puhujina olivat lastenpsykiatri, dosentti Jari Sinkkonen, ylikonstaapeli Matti Röppänen ja Lions Quest -koordinaattori Ulla Sirviö-Hyttinen.

Huuhan puistoon kohonneen kiipeilytelineen kokoaminen oli useamman päivän työ.

Lappset –kiipeilytelineen luovitti Kuopion kaupungille klubien puolesta PDG Eero Ipatti. Vastaanottajana oli vs.kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen.

Telineen kokeilijoita oli jo luovutustilaisuudessa.

Lastenpsykiatri, dosentti Jari Sinkkonen puhumassa Kuopion kaupungintalolla.

Toritapahtuman avasi PCC Harri Forss.

Misse-kissa lauloi lapsille.

Paloautoon tutustujia riitti jonoksi asti.


Leijonilla perinneprojekti Iisalmessa

Lions Clubit Iisalmi/Koljonvirta ja Iisalmi/Yläsavottaret toteuttivat kansainvälisen Lions-järjestön toiveen jättää omalle paikkakunnalleen jokin perintö Lions-järjestön ja Suomen täyttäessä 100 vuotta. Kaupungin kanssa käytyjen neuvottelujen tuloksena klubit istuttivat uuteen Maistraatinpuistoon harmaapihdan. Puu on tarkoitus valaista, kun se on kasvanut isommaksi. 

Istutukseen osallistuivat klubien tämän ja viime kauden presidentit (vasemmalta) Hannu Nyman, Anneli Ripatti, Ritva korolainen ja Marko Laine.


LC Virtasalmella mittava 100-vuotisprojekti

LC Virtasalmi pystytti 100-vuotisprojektina kokonaisuuden, joka sisälsi motoriikkaradan, skeittirampin, koripallotelineet, leikkimökin sekä keinun. Klubin palvelutyön osuus oli kokonaisuudessaan 435 tuntia.Talkoisiin osallistui 5-15 Lionia sekä muutama puoliso. Koko projekti vietiin läpi kolmessa viikossa. Projektin vetäjinä toimivat Erkki ja Petri Lappi. Klubi käytti kahisevaa tähän projektiin yli 12500 € ja sai lisäksi hankkeeseen Aarne Ritari - säätiöltä 5.000 euroa.

Enemmän tietoa projektistä löytyy LC Virtasalmen kotisivuilta.


Yhdistysten välistä yhteistyötä Juankoskella

LC Juankoski osallistui Juankosken Kulttuurihistoriallisen seuran kanssa historiallisesti arvokkaan Ruukkialueen raivaustalkoisiin Hyvän päivänä 8.10.2016. Ruukki on perustettu kuvassa näkyvälle alueelle vuonna 1746. Juantehdas oli Itä-Suomen ensimmäinen teollisuuslaitos.

Yhteistyötä on tehty aikaisemminkin. Viime syksynä leijonat tekivät seuralle polttopuita, millä lämpiää 1880-luvulla rakennettu ns. Soittokunnan talo. Leijonat pitävät tekemiensä polttopuiden lämmössä hallituksen kokoukset. Samassa rakennuksessa kokoontuu myös musiikkileikkikoululaiset sekä 130-vuotista historiaansa juhliva Juantehtaan Soittokunta.


Itsenäinen Suomi 100 vuotta - metsänistutus

LC Suonenjoki istutti 20.5.2017 UPM:n maalle Suonenjoen Koivulanmäelle Itsenäinen Suomi 100-vuotta juhlametsikön, joka merkittiin maastoon kyltillä

LC Suonenjoki on kahdenkymmenen vuoden ajan perustanut keväisin metsäköitä pääasiassa kylvämällä ja joskus myös istuttamalla osana klubin varainhankintaa.

LC Suonenjoen ryhmä metsänkylvössä.

LC Suonenjoki jatkoi Itsenäisen Suomen ja Lions-järjestön 100-vuoden juhlavuotta 24.5.2017 myymällä, Suonenjoen S-marketin ja K-Supermarketin tiloissa Suomi 100 -vuotta kuusen taimia istutettavaksi omalle pihalle, mökille tai lahjaksi annettavaksi.

Kuusen taimien tuotolla rahoitetaan Suonenjoen sankarihaudoille hankittavien hautalyhtyjen osuuttamme.

Samalla jatkettiin Punainen Sulka-varainkeräyshanketta patakeräyksellä, Keräyksen tuotto on Lions-klubien lahja 100 -vuotta täyttävän Itsenäisen Suomen nuorisolle teemalla; tue nuorta itsenäisyyteen.

 

          

 


 


 
 
Lions Clubs Internationalin uutiset
Connect with Us Online